Αισιόδοξος για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloomberg, προβλέποντας για την πανδημία ότι καθώς χτίζεται το «τείχος» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και καθώς αλλάζουν τα εποχικά δεδομένα, από τον Απρίλιο η κατάσταση στην χώρα μας θα είναι καλύτερη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι, όπως είπε, δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ.

Παράλληλα, επέμεινε στην πρότασή του για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή και στην ΕΕ θα υπάρξει συμφωνία σε κάποια μορφή πιστοποιητικών. Πολλά κράτη-μέλη, είπε, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν αυτήν την ιδέα, ιδίως για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε σχέση με το πώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε στο θέμα των εμβολιασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι θερμός υποστηρικτής ότι η Ένωση έπρεπε να πάρει τα εμβόλια και να τα διανείμει, ωστόσο όπως τόνισε: «υπήρξαν θέματα στην εκτέλεση αυτού του project». Τώρα -πρόσθεσε- «πρέπει να προσχωρήσουμε μπροστά. Μάθαμε το μάθημά μας και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Ως τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε, ωστόσο δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας όμως και ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο. Ελπίζουμε σε ανάκαμψη στην Ελλάδα από το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα τα 3,3 δισ. ευρώ του δανείου της από το ΔΝΤ. «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το σήμα μας στις αγορές» κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.