Αρκετές συζητήσεις έχει προκαλέσει η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να εκφράζουν διαρκώς την ανησυχία τους.

Στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1.113 νέα κρούσματα, 29 επιπλέον  θάνατοι, ενώ έγινε γνωστό ότι  249 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», ενώ στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πτώση.

Τα παραπάνω δεδομένα οδηγούν τους επιστήμονες να στείλουν το μήνυμα ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι ένα καθολικό lockdown θα είχε αποτελέσματα, αλλά εκτός από οικονομικές θα είχε και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Πάντως, σημαντική μερίδα του κόσμου έχει εκφράσει την αγανάκτησή της για τα νέα μέτρα, με τα σημάδια κόπωσης να είναι εμφανή.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι βόλτες στις παραλίες από αρκετό κόσμο, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί τον καλό καιρό.

«Η τωρινή κατάσταση δεν είναι δραματική είναι όμως ανησυχητική», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι «η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι».