Αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές στα βόρεια του νομού Χανίων, κυρίως από συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερών, αλλά και από κατολισθήσεις.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Προς το παρόν τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Αλικιανού στον Δήμο Πλατανιά, όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο από Φουρνέ προς Μεσκλά.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισημαίνει πως στον Κερίτη ποταμό έχει ανέβει πολύ ψηλά η στάθμη των νερών. Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η γέφυρα belley στον Αλικιανό και όσοι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν πρέπει να επιλέγουν την  διαδρομή Αλικιανό (μνημείο) – Φουρνέ – Σκινέ.

Όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης στο Flashnews.gr υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής κάτι που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να λυθεί.

Όπως φαίνεται, μέχρι αυτή την ώρα, τα ρέματα και οι χείμαρροι «άντεξαν» τον φόρτο της μεγάλης αύξησης των νερών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε όλους όσοι είναι απολύτως αναγκαίο να μετακινηθούν σε περιοχές πεδινές και κυρίως ημιορεινές του Δήμου Πλατανιά, καθώς ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων.

Δείτε βίντεο του Αντιδημάρχου Πλατανιά Γιώργου Καλαιτζάκη ο οποίος πραγματοποιεί αυτοψία σε περιοχές του Δήμου.

Να σημειωθεί πως μέχρι τις 8 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις άντλησης νερών από οικίες στην περιοχή του Δήμου Χανίων.

Στο μεταξύ αρκετά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αποκορώνου από τις καταπτώσεις όγκων χωμάτων και πετρών, με συνεργεία του Δήμου να προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν.

Στο μεταξύ προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή του Σκινέ, ενώ στην διάρκεια της νύχτας και λόγω των κεραυνών σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, με τα βραχυκυκλώματα να επισκευάζονται μετά από λίγο χρονικό διάστημα.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.