Μπορεί να ακουγόταν αυτονόητο αλλά μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν είχε διευκρινιστεί εάν θα εξαιρείται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της ατομικής άθλησης σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το ξεκαθάρισε πριν από λίγη ώρα: Από αύριο τα ξημερώματα (05:00 π.μ.) θα ισχύσουν τα μέτρα για καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» συναγερμό (που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και ένα μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας), ωστόσο από το μέτρο θα εξαιρούνται όσοι βγαίνουν για ατομική άθληση.

Από νωρίς σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Υγείας λάμβαναν τηλεφωνήματα από πολίτες που ρωτούσαν τι ακριβώς θα ισχύει για όσους επιθυμούν από αύριο να βγουν για τζόκινγκ, εάν θα πρέπει ή όχι να φοράνε μάσκα. Συγκεκριμένη απάντηση δεν λάμβαναν καθώς τα μέτρα δεν είχαν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί.

Πριν από λίγη ώρα όμως κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιείται στον πρώτο όροφο του Υπουργείου Υγείας, δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση.