Στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα πραγαμτοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η παράδοση-παραλαβή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο απερχόμενος αρχηγός, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, όλη η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και πλήθος αξιωματικών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο νέος αρχηγός ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε ότι «θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να εκπληρώσει την αποστολή του απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες, τους αστυνομικούς και την πατρίδα».

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα, αλλά δήλωσε ο ίδιος θα είναι δίπλα στους αστυνομικούς «όχι μόνο ως συνάδελφος και συνεργάτης αλλά και ως φίλος και αρωγός στα καθημερινά υπηρεσιακά και μη, ζητήματα».

Ταυτόχρονα ζήτησε από όλους να είναι σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο απερχόμενος αρχηγός αναφέρθηκε στο έργο και τις προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχαρίστησε όλους τους προηγούμενους υπουργούς που τον εμπιστεύτηκαν, αλλά και τον κ. Δένδια που ανανέωσε αυτή την εμπιστοσύνη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό.