Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί – «Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές»

«Τα δύσκολα είναι μπροστά» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους


ΕΛΛΑΔΑ
19:24
23/09/2020
Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί - «Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές»
1
loading

Σε συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας, αλλά και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».

Επίσης, τονίζουν ότι «με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης» και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με "εντέλλεσθε" για 10 και 15 εφημερίες το μήνα» δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι βρισκόμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ζορίζεται», αναφέροντας ότι «το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά».

Κάνει λόγο για «αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών» και για «οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών».

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα, καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις κλειστές δομές.

Επίσης, αιτήται άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αρρωστεια

    Κύριε εισαγγελέα, παρακινούν να μην πάει ο κόσμος στο νοσοκομείο. Αυτοφορα τώρα που πήρες φόρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει