Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη (09/09) λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Στην περιοχή βρίσκεται και το νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων στη Δάφνη, η οποία «σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, από αρχαιολόγους και αρχαιοφύλακες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στο νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων στην Τ.Κ. Δάφνης του Δήμου Ήλιδας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά. Κατά την ανωτέρω αυτοψία διαπιστώθηκε μόνο φθορά σε ένα από τα τρία ξύλινα στέγαστρα του χώρου λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου».

Η φωτογραφία είναι από τον ανταποκριτή μας στην Ηλεία patrisnews.com.