Ντίνος Χριστιανόπουλος: Εικόνες από την κηδεία του στη Θέρμη

Τον τελευταίο καιρό ο σπουδαίος ποιητής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας


ΕΛΛΑΔΑ
11:07
13/08/2020
Ντίνος Χριστιανόπουλος: Εικόνες από την κηδεία του στη Θέρμη
1
loading

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Αυγούστου σε ηλικία 89 ετών. Στην εκκλησία το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι εκείνος που έβγαλε με τόσο θάρρος και συνέπεια στη βιτρίνα, μπροστά μπροστά, δίχως φτιασίδια την ψυχή των ανθρώπων. Των μοναχικών, των ιδιαίτερων, των στερημένων, ανθρώπων "Ενός λεπτού σιγή" είπε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο που εκφώνησε ο κ. Ζέρβας.

«Η ζωή της ποίησης του, η ποίηση της ζωής του μιλάει κατευθείαν στην ψυχή και σε πλευρές που όλοι έχουμε. Και ίσως σε κάποιες που δε γνωρίζουμε, δεν αναγνωρίζουμε» ανέφερε.

Στις 12:00 θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια ο Ντίνος Χριστιανόπουλος διέμενε μόνος του σ' ένα ισόγειο διαμέρισμα των 40 Εκκλησιών, ενώ η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε εδώ ποιος ήταν ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar οτιναναι11

    \"Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες στη Θέρμη\" Ο ναος ειναι στις 40 Εκκλησίες, στην Θέρμη ειναι το νεκροταφείο, άλλη περιοχή, σαν να λέμε \"στο Χαλάνδρι στη Μάνδρα\" , άσχετο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει