Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών η αστάθεια υποχωρεί και δίνει τη θέση της σε ενισχυμένο μελτέμι σήμερα και την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Όπως φαίνεται στους χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr που ακολουθούν, οι εντάσεις των βόρειων ανέμων σήμερα αναμένεται να φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση φτάνοντας γενικά τα 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα και την Πέμπτη

Σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά της δυτικής χώρας όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.