Ζερβάς: Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε για να ακυρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «σκοταδισμό που επιθυμεί τη στασιμότητα στην πόλη»


ΕΛΛΑΔΑ
16:00
07/07/2020
Ζερβάς: Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε για να ακυρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης
6
loading

Για προσπάθεια ακύρωσης του έργου του Μετρό της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τη νέα προσφυγή κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διαχείριση των αρχαιοτήτων του σταθμού της Βενιζέλου.

«Την ίδια μέρα που η Αττικό Μετρό ΑΕ εγκαινιάζει τρεις νέους σταθμούς στην επέκταση της γραμμής 3 στον Πειραιά, αλλάζοντας τον κυκλοφοριακό χάρτη και τη ζωή στους δήμους της περιοχής, κάποιοι «ενεργοί» συμπολίτες μας και κάποιες «ευαίσθητες» συλλογικότητες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για τη διαχείριση των αρχαιοτήτων του σταθμού της Βενιζέλου» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Κάνει δε λόγο για «σκοταδισμό που επιθυμεί τη στασιμότητα στην πόλη» και «απόκρυψη της αλήθειας ότι τα αρχαία θα αποσπασθούν και θα επανέλθουν στη θέση τους κατά 92% με τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι όσοι κατέθεσαν τη νέα προσφυγή «θέλουν προφανώς να φτάσουν στον τελικό τους στόχο: στην ακύρωση του έργου.

Στο να μείνει η πόλη στάσιμη, έρμαιη των διαχρονικών της προβλημάτων. Το πράττουν άλλωστε ευθαρσώς σε κάθε περίπτωση.

Ενάντια σε κάθε εξέλιξη της πόλης (περιφερειακή οδός, πλατεία Διοικητηρίου, επέκταση παλαιάς παραλίας, υποθαλάσσια αρτηρία, δημαρχιακό μέγαρο, ανάπλαση ΔΕΘ κτλ), κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ματαιώσουν την εξέλιξη της πόλης».

Ο κ. Ζερβάς υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κρίνει νόμιμη και συνταγματική τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων και τονίζει ότι «αν ως το 2023 δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ευρώ».

Επίσης επαναλαμβάνει τη δέσμευση των εμπλεκόμενων φορέων ότι το Μετρό και ιδιαίτερα ο σταθμός Βενιζέλου θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023 και διαβεβαιώνει ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιβλέπει κάθε μέρα την υλοποίηση του έργου, μέχρι να μπει ο πρώτος επιβάτης στον πρώτο συρμό, τον Απρίλιο του 2023.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ρε ο δ’ημαρχος

  είναι υπερ του μετρό. Τι μαθαίνει κανείς

 2. avatar pan

  Τα Ζαιόμπαλα εν δράση...

 3. avatar Ντένις

  Η έλλειψη μεταρρύθμισης στην «τυφλή» και «βραδύκαυστη» Ελληνική Διλαιοσύνη σε Συνδιασμό με το Κράτος «ΣΕΡΙΦΗ» αρπαχτικό των Οικογενειών Βολεμένων Βολευτών , έχουν βαστήξει την Χώρα με τις καλύτερες κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στη Μεσόγειο , στην εποχή του μακαρίτη Καποδίστρια !!!
  Χρωστάμε σε κάθε ένα που έχει πορτοφόλι και από υποδομές ... αν δεν είχαμε μπεί στην ΕΕ , θα είμαστε ακόμη με τον γάιδαρο ...
  Στον Πειραιά σήμερα λέει εγκαινίασαν την «ενοικίαση του Πύργου του Σκυλίτση» μετά 40 χρόνια από την Κατασκευή του !!!!
  Κορόιδευαν τον κόσμο ότι γέρνει ... 40 χρόνια για να κλέψουν το χώρο ή το ακίνητο (;)
  Και κανείς δεν πάει «φυλακή για Διαφυγόντα Κέρδη» ...
  Μόνο στην Ελλάδα !!!
  Ελληνικό ...(!) φιλέτο , επί 20 χρόνια γιαπί , γιατί ;;;
  Μετρό Θεσσαλονίκης , Ποιός τους δίνει το δικαίωμα για συνεχείς ενστάσεις ;;;
  Γιατί καμιά Κυβέρνηση δεν αλλάζει το Δικανικό σύστημα , που έχει τόσα παραθύρια ;

 4. avatar αθηναίοι θα είναι

  ή Αρειανοί ή/και χαμουτζήδες 🙄

 5. avatar Προσοχή στον επάρατο πινοκιο

  Το γνωστό ελεγχόμενο από το Συριζα \"αρχαιολογικό\" ξανά βάζει τρικλοποδια στους Έλληνες ξανά βάζει τρικλοποδια στην κυβέρνηση.

  1. avatar Μίστερ ορ μις

   Το ΚΑΣ έχει δώσει το ΟΚ! Συλλογικότητες έχουν κάνει ενστάσεις. Δεν τα ξέρεις καλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει