Έλληνας πήγε στην Τουρκία για μεταμόσχευση και τον κατηγόρησαν για εμπόριο οργάνων

Η καταγγελία της οικογένειάς του - Η τραγική ιστορία θυμίζει σενάριο ταινίας


ΕΛΛΑΔΑ
21:11
03/07/2020
Έλληνας πήγε στην Τουρκία για μεταμόσχευση και τον κατηγόρησαν για εμπόριο οργάνων
3
loading

Ένας 41χρονος Έλληνας διεθνολόγος πήγε στην Τουρκία για μεταμόσχευση ήπατος, όμως κατηγορήθηκε για εμπόριο οργάνων και παραλίγο να συλληφθεί. Ο ασθενής πέθανε και η ιστορία του θυμίζει σενάριο ταινίας.

Στην εκπομπή του MEGA Live News o δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, ανέφερε: «Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να σωθεί, δεν σώθηκε. Ευτυχώς πέθανε στη Θεσσαλονίκη και όχι σε κάποιο κελί της Τουρκίας».

Ο 41χρονος είχε επιλέξει της κλινική στην Τουρκία λόγω των υψηλών ποσοστών επιτυχίας και όπως αναφέρθηκε: «Καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών ιατρών, οι οποίοι του είπαν ότι για την περίπτωσή του ήταν ο κατάλληλος χειρουργός».

Μπήκε στο «στόχαστρο» των τουρκικών αρχών

Πώς όμως ο 41 ετών διεθνολόγος έζησε αυτόν τον Γολγοδά; Το 2019 χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος και όπως ανέφερε το MEGA του σύστησαν έναν κορυφαίο γιατρό σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πολύ σύντομα, βρέθηκαν αρκετοί Αμερικανοί δότες.

Αυτό όμως δεν προχώρησε καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας είπε: «Παρεμβαίνει ο Τούρκος χειρουργός ο οποίος λέει ότι δεν επιθυμεί να λάβει ήπαρ από Αμερικανούς, αλλά πρέπει να έχουν ελληνική ιθαγένεια».

Τότε ο ασθενής αποφασίζει να κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, ζητώντας βοήθεια από Έλληνες φίλους και γνωστούς.

«Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ, η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε. Σας φιλώ και περιμένω έστω και την τελευταία στιγμή την ανταπόκρισή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 41χρονος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φίλοι του ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και δύο από αυτούς επιλέχθηκαν ως πιθανοί από τον γιατρό.

«Από την έρευνα την οποία κάναμε, εξακριβώσαμε ότι μια υπάλληλος, μια διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων διάβασε την ανάρτηση του Δ... στο Facebook και δεν ξέρω με ποια λογική αυτό το ερμήνευσε ότι ήταν προσπάθεια εμπορίας οργάνων», λέει ο θείος του άτυχου 41χρονου.

Μετά το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον δικηγόρος της οικογένειας: «αρχίσει μια ανταλλαγή e-mail ελληνικών - τουρκικών αρχών και οδηγεί στο να στοχοποιηθεί η οικογένεια από τις Τουρκικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση εμπορίας οργάνων.

«Τους  είπαν ότι επίκειται η σύλληψή τους»

Στο ρεπορτάζ του σταθμού αναφέρεται ότι δύο εβδομάδες πριν από την επέμβαση, το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης τους ανακοινώνει ότι έχει εκδοθεί εξιτήριο και ότι ο ασθενής πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.

«Τους ανακοινώνουν ότι ο λόγος που φεύγουν είναι γιατί έχουν μπει στο στόχαστρο και ότι επίκειται η σύλληψή τους», τότε η οικογένεια του 41χρονου μαθαίνει για ότι ενδεχομένως να διωχθεί για εμπορία οργάνων.

«Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, δηλαδή μια υπάλληλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας χωρίς εντολή, χωρίς εξουσιοδότηση, χωρίς καμία ηθική δέσμευση στέλνει mail στο Υπουργείο Υγείας το τουρκικό και λέει ότι ο ασθενής τάδε είναι έμπορος οργάνων; Αυτό είναι εγκληματική πράξη εκ προθέσεως, είναι απίστευτο αυτό το οποίο συνέβη», λέει ο θείος του  41χρονου.

Η οικογένεια προχώρησε σε μήνυση η οποία στρέφεται κατά του χειρουργού, του διευθυντή της τουρκικής κλινικής, κατά Ελλήνων αξιωματούχων και όσων άλλων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ένα ψέμα μετά το άλλο

  Οι Αμερικάνοι τον είπαν να πάη στην Τουρκία σε γιατρό
  Μάλιστα
  Μάλλον ο κύριος ειταν λίγο τσιφούτης και οι αμερικάνοι τον είπαν \"αν το θέλης φθίνα πάνε στην Τουρκία\"
  Ορίστε μας
  Αυτοί μας απειλούν και μερικοί τσιγκούνηδες για να ικονομεισουν 5 φράγκα στην υγεία τους πάνε να δώσουν τα λεφτά τους στον εχθρό
  Για παρακαλό λίγο αυτοσεβασμό...
  Ότι αυτοί είναι εχθρικοί απέναντι μας το ξέρουμε και το ζούμε εδώ και χρόνια
  Το 1999 όταν έγινε ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη με δίστιχος μόνο 25000 νεκρούς εμείς τους στείλαμε αίμα και αυτοί δέν το θέλανε επειδή ειταν ελληνικό.
  Εξ ίσου είμαι της γνώμης ότι η τουρκια πρέπει να καταστραφεί

  1. avatar Ζιωγας

   Παραμηθιαζεσαι κανένας δεν είναι εχθρός. Κάνε μια ερώτηση πως είναι τα πράγματα εδώ και πόσα πρέπει να πληρώσεις και πόσοι άνθρωποι περιμένουν μόσχευμα. Ρώτησε αυτούς που υποφέρουν!

 2. avatar Witcher13

  Σίγουρα η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αλλά πείτε μου λίγο. Ποια ημερομηνία ακριβώς εξελίχθηκε η ιστορία? Ιδικά στα τελειώματα της?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει