Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε επίσημα, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη την Καρδιολογική Μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Η Καρδιολογική Μονάδα, η οποία έχει τεθεί ήδη σε λειτουργεία, έχει δυναμικότητα 20 κλινών και συνολική έκταση 570 τετραγωνικών μέτρων. Με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται το 82% της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», την οποία υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ κ. Γιαν Κάρας, δήλωσε: «Στον ΟΠΑΠ, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη φιλόδοξη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Αυτό το έργο βρίσκεται στην καρδιά της δέσμευσής μας στη κοινωνική συνεισφορά και αποτελεί μεγάλο μέρος της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα. Έως σήμερα, έχουμε ολοκληρώσει την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων κατά 82%. Συνολικά, έχουμε παραδώσει 26 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 20 νοσηλευτικές μονάδες, που στηρίζουν σημαντικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό των νοσοκομείων. Το έργο μας δεν σταματά εδώ, φυσικά, καθώς συνεχίζουμε και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε:  «Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το πρόγραμμα ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Σήμερα, παραδίδουμε πλήρως ανακαινισμένη την πολύ σημαντική Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, το έργο μας συνεχίστηκε κανονικά, στηρίζοντας έμπρακτα τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και κυρίως τη νέα γενιά της χώρας μας. Με τον ίδιο ζήλο, συνεχίζουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο».

Από την πλευρά του, ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπογράμμισε: «Τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν μπει σε μια νέα τροχιά εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, χάρη στη μεγάλη προσφορά του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται με το ίδιο ρυθμό, ακόμη και σήμερα παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για αυτή την πρωτοβουλία, χάρη στην οποία είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε ένα σύγχρονο και φιλικό προς τους μικρούς μας ασθενείς παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα μας».

Η ανακαίνιση της Καρδιολογικής Μονάδας του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» περιλαμβάνει τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 26 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 20 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 12.680 τ.μ. και δυναμικότητας 459 κλινών.