Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Γυάλινα μπουκάλια ποτών και αναψυκτικών τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά αναζητούν κάποιοι σε κάδους απορριμμάτων στην Ξάνθη, ώστε στη συνέχεια να τα ανταλλάξουν με αγαθά σε μίνι μάρκετ, παντοπωλεία και περίπτερα της πόλης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου σε συνοικία της πόλης αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πελάτες πληρώνουν για γάλα, καφέ ή άλλα είδη που διαθέτει προς πώληση στο κατάστημα του όχι με ρευστό, αλλά… με μπουκάλια ποτών και αναψυκτικών.

«Πριν λίγο μια κάτοικος της περιοχής μου έφερε μια σακούλα με μπουκάλια που τα είχε μαζέψει από τα σκουπίδια για να πάρει καφέ» σημειώνει ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου, ενώ όπως εξηγεί συνήθως το κάθε μπουκάλι αγοράζεται προς περίπου 0,10 ευρώ.