Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό λειτουργεί από σήμερα στην Ιερισσό, σηματοδοτώντας την έναρξη των γιορτινών εκδηλώσεων στην περιοχή, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Κινητικότητα υπάρχει από το πρωί, ωστόσο νωρίς το απόγευμα θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια με χριστουγεννιάτικα κάλαντα που θα ψάλλει η παραδοσιακή χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις οργανώνει το συντονιστικό των φορέων Σταγείρων Ακάνθου που διαφωνούν με την εξορυκτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων όπως εκείνο των τσιγαρίδων που έχει προγραμματιστεί για αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα, κουκλοθέατρο και ξυλοπόδαρους, θέατρο, μουσικές, εδέσματα, κατασκευές και παιχνίδια, βόλτες με άλογα, συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα. Όλα τα παραπάνω θα διαδραματίζονται στο άλσος πίσω από το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.