Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά διοργανώνει την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 13:30 το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης (στον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης).

Πρόκειται για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, όπου με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων εθελοντών τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές, θα ακούσουν παραμύθι και θα… γυμναστούν με παιδική γιόγκα!

Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν και τα παιδιά, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση και ένα μαξιλαράκι. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία του Ιατρείου μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (τηλ. Επικοινωνίας 210-9631-950).

Την ίδια ημέρα, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Bazaar, όπου θα διαθέσουν πλήθος από χειροποίητα, κυρίως είδη, φτιαγμένα από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΜΚΙΕ για τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του. Στον χώρο θα υπάρχει και ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από γάλατα και παιδικές τροφές, το οποίο οι διοργανωτές της εκδήλωσης φιλοδοξούν να είναι όσο πιο ψηλό γίνεται, για να καλύψουν τις ανάγκες δεκάδων μικρών ασθενών του Ιατρείου.