Το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Ευόσμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες ανάγκες που θα προκύψουν, έχοντας προβεί με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σε όλες τις απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις για την ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών, ανάφερε η διευθύντρια του ΚΥ Φωτεινή Δάντση κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τον δήμαρχο Κορδελιού- Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν οι ενδεχόμενες ανάγκες που θα προκύψουν στην περίπτωση που το ΚΥ οριστεί ως σημείο αναφοράς, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση κάθε πιθανού κρούσματος Covid-19. Ο κ Μανδαλιανός ζήτησε να ενημερωθεί για την επάρκεια του υγειονομικού προσωπικού στο ΚΥ Ευόσμου, εκφράζοντας τη βούληση του Δήμου να προβεί -εφόσον υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης- σε ενέργειες διεκδίκησης προς την κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν οι τυχόν κενές θέσεις. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε η κ. Δάντση στην παρούσα φάση δεν παρουσιάζονται ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθώς το ΚΥ Ευόσμου λειτουργεί με όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται για τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ενώ σύντομα θα υπάρξει πλήρωση θέσεων για νοσηλευτικό προσωπικό από παλαιότερη προκήρυξη.

«Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και απαιτούν τη συνδρομή όλων, ώστε να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη και ασφαλή για τους συμπολίτες μας λειτουργία του τοπικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, διεκδικώντας παράλληλα από την πολιτεία μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας και κάλυψης των αναγκών των πολιτών» τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συνδράμει ως γιατρός, εθελοντικά, στην εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται για να εξεταστούν στο ΚΥ Ευόσμου.