Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για προπηλακισμό καθηγητή από φοιτητές: Καμία ανοχή στη βία

«Στοχοποιήσεις οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες»


ΕΛΛΑΔΑ
18:38
06/03/2020
Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για προπηλακισμό καθηγητή από φοιτητές: Καμία ανοχή στη βία
2
loading

Θέση για τον προπηλακισμό καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής παίρνουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ με ανακοίνωσή τους, που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar A.M.

  Αλλαγή στο σύστημα ως εξής:
  Α\'. Άμεση διαγραφή όλα τα άτομα που έχουν να παρουσιαστούν πάνω από δυο εβδομάδες για μάθημα ή είναι φοιτητές για πάνω από 5 χρόνια.
  Β\'. Κατάργηση όλων των πολιτικών συστημάτων εντός πανεπιστημίων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.
  Γ\'. Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρουσιών / απουσιών. Με το πέρας 2 εβδομάδων απουσιών πειθαρχικό και να εξηγούν ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που δεν παρουσιάζονται.Άμεση αποβολή εάν οι λόγοι δεν επαρκούν.
  Δ\'. Μεταφορά έως δυο μαθημάτων στο επόμενο έτος. Στα τρία, επαναλαμβάνουν το ίδιο έτος. Εαν δεν περάσουν ξανά, αποβολή από την σχολή.
  Ε\'. Ποινικοποίηση κατάληψης δημοσίου κτηρίου. Αποβολή από την σχολή / και τα δέοντα στην αστυνομία.
  ΣΤ\'. Απαγόρευση σε καθηγητές να χρηματίζονται / εάν τους πιάσουν φυλακή και ανάκληση πτυχίου.
  Ζ\' Απεργία καθηγητών θα αναπληρώνετε από αρμοδίους καθηγητές για την συνέχιση των μαθημάτων ΟΧΙ εις βάρος φοιτητών.
  ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΛΑΒΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ. Αλλα όταν όλες οι σχολές στην Ελλάδα είναι ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΑ ψηφοφόρων από το νηπιαγωγείο ακόμα, τότε είναι λογικό να χετε σάπια κοινωνία...Σπάστε τα δεσμά της \'\'Δημοκρατίας\'\' σας επιτέλους.

 2. avatar Xountalas

  Για να παίζει το θέμα χαμηλά,για να ΜΗΝ έχει λυσσαξει το Newsbeast , καταλαβαίνουμε σε ποιον χώρο ανήκουν [...].Η μόνη ποινή είναι η διαγραφή από τα μητρώα της σχολής και η ποινική τους δίωξη από τον καθηγητή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει