ΑΔΕΔΥ: Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ

«Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών»


ΕΛΛΑΔΑ
13:37
19/02/2020
ΑΔΕΔΥ: Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ
3
loading

«Παρωδία» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ το συνέδριο που έχει προγραμματίσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για τις 25 Φεβρουαρίου.

«Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!» επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες», σημειώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη. Όπως διευκρινίζει «δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία. Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει σε διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Alex Karelis

  Έχει λύσει η ΑΔΕΔΥ τα προβλήματα του δημοσίου και την πήρε ο πόνος να βγάζει ανακοινώσεις κατά της ΓΣΕΕ. Εντάξει είναι αστείο. Πάντως διευκολυντική η στάση εργασίας για να διαβάσουν και λίγο Στάλιν!

 2. avatar τέλος

  οι πρωτοπαπάδες, οι παπάδες, οι φωτόπουλοι, οι κανελόπουλοι και οι λοιποί τύποι που μας έφεραν με τους άλλους ανόητους στην σημερινή κατάντια για έχουν αυτοί προνόμια

 3. avatar επαγγελματίες τεμπελοσυνδικαλιστές

  τελείωσε η εποχή που μας υποχρεώνατε με απειλές να κάνουμε απεργία για συμπαράσταση στις Νικαράγουες. Τώρα θα δουλεύετε όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Τις συνδικαλιστικές απαλλαγές και τα προνόμοια (συνδικαλιστικές συντάξεις, συνδικαλιστική ασυλία κά)
  ξεχάστε τες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει