Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης οι Έλληνες

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης «Άτλας της Ευτυχίας»


ΕΛΛΑΔΑ
13:00
28/10/2013
Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης οι Έλληνες
6
loading

Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων και δημοσιεύεται από το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche». Στον αντίποδα, οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Δανοί.

Οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ, στην ετήσια μελέτη «'Ατλας της Ευτυχίας», επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων διευρύνεται πλέον και σε ό,τι αφορά την ευτυχία. Ποτέ, όπως τονίζουν, από το 2002 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη, η διαφορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης δεν υπήρξε μεγαλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Ελλάδας και Δανίας η διαφορά βρισκόταν τότε στις 3,4 μονάδες, ενώ σήμερα έχει διευρυνθεί στις 5,5 μονάδες.

Στην έρευνα συμμετέχουν κάθε χρόνο 3.000 Ευρωπαίοι, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις για την προσωπική τους κατάσταση, την οποία αξιολογούν οι ίδιοι, σε κλίμακα από 0 μονάδες (πολύ δυσαρεστημένος) ως 10 μονάδες (πολύ ευχαριστημένος). Το 2007 η Ελλάδα είχε βαθμολογηθεί με 5,7 μονάδες, ενώ σήμερα περιορίζεται στις 3,4. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, όπου ο βαθμός «ευτυχίας» μειώθηκε αισθητά. Αντιθέτως, κατά το ίδιο διάστημα αυξήθηκε ο βαθμός «ευτυχίας» για τους λαούς των χωρών της Βαλτικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar megaloagroths

  και μετα ξυπνησαν

 2. avatar sakis

  προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έρευνα! Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος....έχω τον Σαμαρά πρωθυπουργό,τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο,τον Αδωνι υπουργό υγείας και έναν Στουρνάρα υπουργό οικονομικών!Τι άλλο να ζητήσω απ'την ζωή μου!!! Α ξέχασα....και την ΧΑ αντιπολίτευση!!!!!

 3. avatar nefeli

  δύσκολο πράγμα η φτώχια φταίμε και εμείς που επί 30 χρόνια ήμασταν μια χώρα μπάχαλο αλλά η τιμωρία από την ευρώπη και ο τρόπος που μας φερθικανε ήταν το λιγότερο ανήθικος !!!!

 4. avatar thanos

  όχι και άδικα...έτσι είναι ο λαός από τα πειράματα της ευρώπης πάνω του .. μέσα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση ....τι θέλετε εσείς? δεν θέλατε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ??ποιος τιμωρήθηκε για τα ψευδοι στοιχεία τόσον χρόνων στην ευρώπη ??ξαφνικά τα μάθατε??εγώ άμα κάνω ψευδή δήλωση στην εφορία θα με βάλετε μέσα ...δυστυχώς δεν έχουμε ηγέτη σήμερα ανήμερα του εορτασμού του όχι μας κυβερνάνε οι (ναι σε ολαααα)

  1. avatar ●●●●●

   Και δεν τιμωρήθηκαν όλες οι χώρες που έδωσαν λάθος στοιχεία....
   Στην Ελλάδα εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους.

 5. avatar katerina

  γιατί άραγε????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει