Η μητέρα και ο αδερφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου που είχε βρει τραγικό θάνατο το 2016 μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του, όταν εκείνο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο στη Δραπετσώνα που ανασύρθηκε από βάθος 32 μέτρων.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Η μητέρα Σοφία Μαυρίκου είχε γεννηθεί το 1944, ενώ ο γιος της Θεόδωρος Μαυρίκος το 1966.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε αποκλειστικά στο newsbeast.gr, σημειώνοντας: «Τραγική αυλαία για μια οικογένεια που είχε τραγική διαδρομή στη ζωή. Η αδερφή προ ετών με αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τη ζωή της. Ο Τάκης ο Μαυρίκος ως γνωστόν έπεσε θύμα ενός περίεργου ατυχήματος στην Αττική Οδό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν ανθρωποκτονία ή ατύχημα και τώρα ο αδελφός και η μητέρα κατά την προσωπική μου κρίση αυτοκτόνησαν. Γνωρίζω ότι ο αδερφός του είχε σοβαρά προβλήματα ψυχικών παθήσεων ανίατα προβλήματα, ανίατες παθήσεις και γι’ αυτό το λόγο ο Τάκης είχε γίνει για ένα διάστημα πρόεδρος στο Δαφνί, επί υπουργίας Αβραμόπουλου για να βελτιώσει τις συνθήκες των ψυχασθενών. Είχε προσφέρει εξαιρετικό έργο τότε.

Μετά τον θάνατο του Μαυρίκου, η οικογένεια κατέρρευσε. Η γυναίκα του και τα δυο παιδιά ζουν στο Βόλο και συντηρούμενα από τους συγγενείς της γιατί οι τράπεζες τους πήραν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην Βάρκιζα γιατί ήταν με δανεικά.

Η μητέρα και ο αδερφός του επίσης ζούσαν στο σπίτι και τους φρόντιζε ο Μαυρίκος λόγω των προβλημάτων υγείας τους, ζούσαν σε μια τρώγλη στην Δραπετσώνα, χωρίς νερό, χωρίς οτιδήποτε.

Προσπαθούσαν να πουλήσουν τους τίτλους της Ακροπόλεως και του Ελληνικού Βορρά και των αθλητικών νέων που είχαν στην κυριότητά τους που τους είχε αφήσει ο Μαυρίκος και φαίνεται ότι σήμερα η μητέρα που κατ’ επανάληψη έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει και ότι δεν αντέχει, αποφάσισε να θέσουν τέρμα στη ζωή τους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.