Εικοσιτετράωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
20/09/2019
Εικοσιτετράωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
2
loading

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ενέργεια που αποφασίστηκε μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης «να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει».

«Οι εγκληματικές ενέργειες ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων οδήγησαν στο να έχει η Γ.Σ.Ε.Ε. προσωρινή διοίκηση χωρίς νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, εξαιτίας των βίαιων, τραμπούκικων και παράνομων ενεργειών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ δηλαδή, του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας και με τον τρόπο αυτό να είναι ο καλύτερος υπηρέτης της εργοδοσίας και της κυβέρνησης», τονίζεται.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το χρέος του συντονισμού της αντίδρασης των εργαζομένων μεταφέρεται στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου. «Ο χρόνος δίνει την ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να καταλήξει συντονισμένα και ενωμένα σε μια κοινή ημερομηνία κοντά στην περίοδο που θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καλούνται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη Δημοκρατική Λειτουργία των συνδικάτων να αποφασίσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου.

Το πρωί της 2ας Οκτωβρίου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Το Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη ξαναχτυπά

  Πέμπτη ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, δεν παίρνετε απόφαση γιατί πλειοψηφεί η πρόταση του ΠΑΜΕ για 24/9.

  Παρασκευή, ο πρόεδρος με τα σκυλιά του παίρνουν απόφαση για 2/10
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/blog-post_959.html

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγώνες.
  .....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/24-24.html
  ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ, σπάζοντας την απεργία με άλλη μέρα
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/blog-post_698.html

  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/normal-0-false-false-false.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει