Εγκαινιάσθηκε το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών

Ρουπακιώτης: Να μην δεχθεί επίθεση και ο θεσμός της διαμεσολάβησης


ΕΛΛΑΔΑ
4:35
31/05/2013
Εγκαινιάσθηκε το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών
loading

«Έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη επίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης, όμως να μην δεχθεί επίθεση και ο θεσμός της διαμεσολάβησης» τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά την κήρυξη των εγκαινίων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, το οποίο αποτελεί μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ακόμη, κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενους στους δικηγόρους, ως τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι στα χέρια μας κρατάμε την αξιοπιστία του νέου θεσμού της διαμεσολάβησης, καθώς μάλιστα δεν υπάρχει κουλτούρα για τον θεσμό αυτό. Ο νέος θεσμός, προσέθεσε ο κ. Ρουπακιώτης, θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη, αφού θα απεμπλακούν τα δικαστήρια από ένα μεγάλο όγκο υποθέσεων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικ. Κανελλόπουλος, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στον ΔΣΑ για το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα των εγκαινίων, καθώς θα υπάρχει πλέον άμεση και αποτελεσματική επίλυση των διαφορών εκτός των δικαστηρίων. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι πνέει άνεμος αλλαγής σε όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης με τη λειτουργία της διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος του δικηγόρου στο νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα υπάρχουν μαραθώνιοι δικαστικοί αγώνες. Ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι με τη διαμεσολάβηση θα απεμπλακούν τα δικαστήρια από ένα μεγάλο αριθμό υποθέσεων.

Στη σημασία και τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δ. Τσάτσος, ενώ στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του, Φώτ. Κώτσης και διευθυντής του, τέως αρεοπαγίτης, Βασ. Ρήγας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει