Εντός 20 ημερών πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού που πραγματοποιείται στην πόλη της Σάμου.

Ωστόσο ακόμη παραμένουν ανοιχτά τα φρεάτια από τον προηγούμενο εργολάβο με τους κατοίκους της γύρω περιοχής αλλά και γενικότερα όλους τους πολίτες, να κάνουν λόγο για εστία μολύνσεως,αλλά και για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος.

«Έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική περίοδος και εμείς παρουσιάζουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα του τόπου στους επισκέπτες μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά όσοι βρίσκονται καθημερινά εκεί αλλά κυρίως οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αυτό που ζητούν οι επαγγελματίες είναι να μην καθυστερήσει άλλο η αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου από το ύψος του ΞΕΝΙΑ ως την Πλατεία Πυθαγόρα καθώς έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά από τα πλείστα όσα προβλήματα έχουν προκύψει από αυτή την κατάσταση.

Την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Ναυτιλίας θα ανακοινώσει τα επίσημα δρομολόγια του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στη γραμμή Πειραιάς – Σάμος για την θερινή περίοδο. Αν και το θέμα δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Νάξο, ωστόσο τέθηκε από την βουλευτή του νομού και τον αντιπεριφερειάρχη που παρακολούθησαν την συνεδρίαση. Από τα όσα ισχυρίστηκαν τα στελέχη της εταιρίας HELLENIC SEA WAYS που παρευρίσκονταν στο Σ.Α.Σ η εταιρεία όπως και όλες οι υπόλοιπες στην ακτοπλοΐα έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και είναι αρκετά δύσκολο ως ακατόρθωτο να ικανοποιήσουν το αίτημα των Σαμιωτών.

Ωστόσο τόσο η βουλευτής όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κατάθεσαν το αίτημά τους για την εκ περιτροπής προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια του νομού γεγονός που αν υιοθετηθεί από την εταιρεία θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού αλλά και τα έξοδά της. Ακόμη η εταιρεία NEL LINES φαίνεται να υποστήριξε ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει το αίτημά της για δρομολόγηση του ταχύπλοου ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ μέσα στο καλοκαίρι στη γραμμή Πειραιάς- Σάμος αφού ήδη θα έχει δρομολογηθεί και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Τέλος η βουλευτής του νομού Αγνή Καλογερή κατέθεσε την πρόταση του δήμου Ικαρίας για σύνδεση του Αγίου Κηρύκου με τα Δωδεκάνησα με Ιπτάμενο Δελφίνι.