Αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ ζητεί για τα έξοδα νοσηλείας η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας που ανήμερα του Πάσχα είχε δεχτεί αδέσποτη σφαίρα και από τότε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Μήτσαινας μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» είπε για την κατάσταση της μικρής ότι «δεν έχει μεταβολές. Δεν επικοινωνεί με τους γονείς της. Είναι ένας Γολγοθάς. Ζουν κάτι πρωτόγνωρο αυτοί οι άνθρωποι. Μετά λύπης λέω ότι πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί η μικρή».

Όσον αφορά στον δράστη ο κ. Μήτσαινας δήλωσε «δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον δράστη. Η δικαστική εξέλιξη έχει τα δεδομένα που όλοι γνωρίζουμε. Δεν κρατείται καθώς το αδίκημα δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να το αν θα έχουμε κάποια επιδίκαση περαιτέρω κάποιων αποζημιώσεων γιατί τα κονδύλια που χρειάζονται για τη μικρή είναι αρκετά μεγάλα και αν χρειαστεί κάποια αποθεραπεία στο εξωτερικό οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις δαπάνες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση ζητείται σε επίπεδο συντηρητικής κατασχέσεως. Ουσιαστικά η οικογένεια δεν έχει λάβει κάποια χρήματα και τον Σεπτέμβριο που θα κατατεθεί η αγωγή εφόσον οριστικοποιηθούν κάποια κονδύλια και επανέλθουμε με κάποια άλλα ένδικα μέσα θα μπορέσουμε εκεί να λάβουμε κάποια χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες».

Σχετικά με το αν υπάρχουν ελπίδες για βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας της μικρής, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είναι όλα προς διερεύνηση για το αν κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό μπορούν να βοηθήσουν τη μικρή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να επιφέρουν εκείνα τα αποτελέσματα ώστε η μικρή τουλάχιστον να δείξει κάποια δείγματα επικοινωνίας με το περιβάλλον».

Δείτε το βίντεο: