Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει πιλοτικά σε 24ωρη βάση επί επτά ημέρες την εβδομάδα το Τελωνείο του Πειραιά. Ωστόσο ζητάει από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών το μέτρο αυτό να επεκταθεί – πιλοτικά- και στα δύο τελωνεία εξόδου ελληνικών προϊόντων από τη χώρα, των Ευζώνων και του Προμαχώνα.

Το ζήτημα αυτό το χαρακτηρίζει ως μείζονος σημασίας για την απρόσκοπτη και ομαλή μεταφορά των προς εξαγωγή προϊόντων καθώς «δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ανακύψει σοβαρά προβλήματα στα τελωνεία της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας των τελωνειακών αρχών να διευθετήσουν μεταφορές εκτός ωραρίου και αργιών, με αποτέλεσμα να χάνονται αγορές και πελάτες».

Σε μία περίοδο που οι εξαγωγές δείχνουν δυναμική και μπορούν να αποτελέσουν το «φάρμακο» απέναντι στην ύφεση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να βρει τρόπο και να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα εξαγωγέων, παραγωγών και μεταφορέων, σημειώνει η Ομοσπονδία.