Οι «κακοί» και «ερασιτεχνικοί» χειρισμοί του υπουργείου Υποδομών οδήγησαν στις σημερινές εξελίξεις, ισχυρίζεται ο γενικός γραμματέας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Άγγελος Φάλαρης, ο οποίος επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την απόφαση των αυτοκινητιστών να συνεχίσουν την αποχή.

«Οι μάνατζερ που έχει ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζουν από ψυχολογία και ειδικά των ανθρώπων του δικού μας κλάδου. Τώρα θα μάθουν» είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους και προειδοποίησε πως οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων θα κλιμακωθούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάλαρης, η επιστολή του Δημήτρη Ρέππα έφτασε πολύ αργά στα χέρια τους ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση. Νωρίτερα, ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, είχε μεταβεί στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να συναντήσει από κοντά τον κ. Ρέππα, όμως δεν δέχτηκε να τον δει κανείς, είπε.

Έτσι, το κλίμα στη Γενική Συνέλευση είχε εξαρχής διαμορφωθεί και οι πρόεδροι ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.