Νέα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Θα κατασκευασθούν 30 μονάδες δίνοντας «ανάσα» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
21/02/2013
Νέα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης
1
loading

Τριάντα νέες σχολικές μονάδες, που θα μειώσουν το πρόβλημα της διπλοβάρδιας και, παράλληλα, θα δώσουν «ανάσα» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, πρόκειται να κατασκευαστούν στο νομό Θεσσαλονίκης.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε σήμερα με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της σχολικής στέγης. Τον κ. Σιμόπουλο συνόδευαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ, Ηρακλής Δρούλιας, και ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Δούναβης.

«Τριάντα νέα έργα σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης θα ανακουφίσουν σημαντικά το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος ο οποίος, μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), κατέγραψε τις τρέχουσες ανάγκες ανά δήμο.

Στη διάρκεια της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων με τους δημάρχους συζητήθηκαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης, αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα από τη μείωση της διπλοβάρδιας στους δήμους της Θεσσαλονίκης, από 21% το 2005, σε περίπου 7% το 2012.

Από τα συνολικά 30 νέα σχολεία, τα 14, προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιηθούν από την ΟΣΚ ΑΕ με χρηματοδότηση από το δάνειο «Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο βαθμός ωριμότητας είναι υψηλός, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των 14 έργων και προγραμματίζεται άμεσα η δημοπράτησή τους.

Για τις άλλες 16 σχολικές μονάδες, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ της ΟΣΚ ΑΕ από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Jessica. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη μελέτη, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και συντήρηση για 25 χρόνια του έργου ΣΔΙΤ ανέρχεται σε 89,1 εκατ. ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar jtheo

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ!ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει