Το βαγόνι των προσκόπων Περισσού

Από το 1999 στεγάζει τις δραστηριότητές τους


ΕΛΛΑΔΑ
14:53
12/02/2013
Το βαγόνι των προσκόπων Περισσού
loading

Οι πρόσκοποι Περισσού, δραστηριοποιούνται στη Νέα Ιωνία από το 1952 προσφέροντας παιχνίδι στη φύση σε χιλιάδες παιδιά του Δήμου εδώ και 60 συνεχή χρόνια.

Για τις ανάγκες στέγασης των δραστηριοτήτων του 4ου Συστήματος προσκόπων Περισσού, τον Δεκέμβριο του 1999, ο Δήμος Νέας Ιωνίας παραχώρησε ένα ξύλινο βαγόνι του Η.Σ.Α.Π. χρονολογίας 1920, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση και επιμέλεια του Δήμου.

Από τότε στην Λεωφόρο Ηρακλείου 190, στο ξύλινο βαγόνι στεγάζονται οι δραστηριότητές των Προσκόπων Περισσού ενώ παράλληλα αποτελεί πόλο έλξης των πολιτών της Νέας Ιωνίας και θεωρείται ιστορικό κειμήλιο, καθώς από τα 60 βαγόνια τέτοιου είδους που υπήρχαν έχουν μείνει ελάχιστα συντηρημένα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από αυτά!

Οι Πρόσκοποι Περισσού, σεβόμενοι την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας υλοποιούν από το 2010, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα διαμόρφωσης τόσο του περιβάλλοντος χώρου που βρίσκεται παραπλεύρως του Βαγονιού, όσο και του εσωτερικού του.

Ήδη το μεγαλύτερο μέρος της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου έχει ολοκληρωθεί και πλέον το 2013 θα γίνουν εργασίες συντήρησης στο Βαγόνι: απομάκρυνση μεταλλικής στέγης και μόνωση οροφής, λουστράρισμα ξύλινου πατώματος, ανακατασκευή του μέρους που βρίσκονταν ο οδηγός και σήμερα χρησιμεύει ως κουζίνα και wc, διακοσμητικός εξωτερικός φωτισμός και αντικατάσταση σπασμένων παραθύρων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των Προσκόπων Περισσού στο site www.4perissou.gr.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει