Αντιδράσεις στη Μυτιλήνη για τη μεταφορά 56 προσφύγων από τη Σάμο

Έφθασαν το πρωί της Πέμπτης με βάρκα στο νησί από τις τουρκικές ακτές


ΕΛΛΑΔΑ
12:31
19/04/2019
Αντιδράσεις στη Μυτιλήνη για τη μεταφορά 56 προσφύγων από τη Σάμο
2
loading

Αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά 56 ατόμων που έφθασαν, χθες το πρωί, με βάρκα στη Σάμο από τις απέναντι τουρκικές ακτές.

Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν, αργά χθες το απόγευμα, με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη.

Όπως έγινε γνωστό επιλέχθηκε να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη, προκειμένου να καταθέσουν εδώ αίτημα ασύλου, αφού στη Σάμο, το εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φιλοξενουμένων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υποδοχής, ακόμα και ενός μικρού αριθμού αιτούντων άσυλο.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, επιστολή με την οποία επισημαίνεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, «για μία ακόμη φορά η άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου «πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μαρκόνι

    Δε πειράζει είστε αλληλέγγυοι στη Λέσβο. Σαν κόκκινο νησί που είστε είναι πολύ όμορφο αυτό. Ονειρεμένες καταστάσεις. Έρχεται το Νόμπελ....!!!

  2. avatar πάρτε τα λαθροπακιστάνια

    και μην μιλάτε. Κοντά 40% δώσατε στα νόθα του Στάλιν στις εκλογές. Εκεί να τα κρατήσετε, δεν έχει καμία δουλειά η υπόλοιπη Ελλάδα να γεμίσει με τα λαθροορκ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει