Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Καλαμάτα, όταν μια γυναίκα ανέβηκε στην ταράτσα του δημαρχείου και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό.

Η μητέρα ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου και απειλούσε να πηδήξει στο κενό. Η πρώτη πληροφορία που μεταδόθηκε ήταν ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη απελπισμένη από την ανεργία και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια τα τέσσερα παιδιά της.

Η ιστορία είχε αίσιο τέλος, μετά την παρέμβαση και ειδικού διαπραγματευτή της Αστυνομίας.

Η αιτία που η γυναίκα δεν μπορούσε να βρει δουλειά ήταν αποτέλεσμα μιας δικαστικής εκκρεμότητας, από μια απλήρωτη οφειλή, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διοριστεί κάπου, αφού το ποινικό της μητρώο δεν ήταν καθαρό, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά η εν συνεχεία ποινική καταδίκη της δημιούργησε γύρω της μια… εργασιακή θηλιά.

Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι, αν και για την ποινή της έχει δοθεί χάρη, το «τέρας» της γραφειοκρατίας δεν έχει σβήσει το παρελθόν της.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας προέβη σε άμεσες κινήσεις, επικοινωνώντας τόσο με το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και με την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην προσπάθεια να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες χάριτος και η γυναίκα να καταφέρει να βρει μια δουλειά.