Σε ηλικία 73 χρονών έφυγε από την ζωή ο γνωστός δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η καταγωγή του κρατούσε από την Κρήτη και το  Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στις ρίζες των Λασηθιώτικων βουνών. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1971, συνήγορος σε δίκες που διεκδίκησαν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως φοιτητής και ως δικηγόρος και υπερασπίστηκε κυρίως φοιτητές σε στρατιωτικά και πολιτικά δικαστήρια. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δικών, κακοποιήθηκε και τελικώς φυλακίστηκε για πέντε μήνες στο ΕΑΤ- ΕΣΑ ως  «πρωτεργάτης της φοιτητικής αναταραχής».

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ διατέλεσε νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως Πρωθυπουργού (1993-1996).

Συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της Δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στα αγγλικά δικαστήρια κατά του περιοδικού TIME.

Συμμετείχε για πολλές δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ως μέλος σημαντικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τελευταία, στο «Νέο Σχέδιο Κώδικα Δικηγόρων» και στις «Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις».

Συμμετείχε στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής: Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αττική οδός», «Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου», «Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης», «Προαστιακός Σιδηρόδρομος στην Αττική», «Ζεύξη του Μαλλιακού Κόλπου» (1993-2004).

Βασικός συντάκτης του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο «Καστέλλι Πεδιάδος» στην Κρήτη (2003-2004)

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας.

Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στη «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» και έκτακτα σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλαδικής και περιφερειακής κυκλοφορίας.

Έχει συγγράψει επτά βιβλία, το τελευταίο με τίτλο «Η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου».