«Ο Ελ. Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο αεροδρόμιο


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
10/12/2012
«Ο Ελ. Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»
loading

Εγκαινιάστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η έκθεση με τίτλο «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». Την έκθεση διοργανώνει το αεροδρόμιο με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που έχει έδρα τα Χανιά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της καινούργιας μόνιμης έκθεσης στο αεροδρόμιο είναι να παρουσιασθεί στους ταξιδιώτες και στους επισκέπτες η φυσιογνωμία και ο ρόλος του Ελευθέριου Βενιζέλου στη διαμόρφωση της ιστορικής πορείας της Ελλάδας, μέσα από μία ανανεωμένη προσέγγιση που συνδυάζει την πληροφορία με τη διαδραστικότητα.

Στο χώρο της έκθεσης, ένα σύστημα έξι ενοποιημένων οθονών προβάλλουν την Οικία – Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων, περιγράφοντας χρονολογικά την πολιτική σταδιοδρομία του μεγάλου πολιτικού. Με τη χρήση της διαδραστικής διεπιφάνειας, ο επισκέπτης μπορεί να αλλάξει την προβολή της εκάστοτε περιόδου και να προβάλει αλληλουχία περισσότερων πληροφοριών με λεπτομέρειες, εικόνες αρχειακού υλικού και κείμενο.

Στο πλαίσιο της ανανεωμένης έκθεσης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, παρουσιάζεται επίσης επιλογή απεικονίσεων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου για τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα αποδίδεται φόρος τιμής στο μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος κατά την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του ίδρυσε το υπουργείο και την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υπήρξε ο πρώτος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας του Ελληνικού Κράτους.

Το εικαστικό και γραφιστικό κομμάτι των φωτογραφικών πάνελ, καθώς και τα βίντεο της έκθεσης, δημιουργήθηκαν από ειδικούς συνεργάτες του Ιδρύματος, που επιμελήθηκαν το αρχειακό υλικό του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Βουλής και Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, ο Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Νίκος Παπαδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος Παραρτήματος Αττικής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Γιώργος Πρασιανάκης.

Η έκθεση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» βρίσκεται στο επίπεδο Αναχωρήσεων (ημιώροφος, είσοδος 3), με πρόσβαση ελεύθερη στο κοινό για όλο το 24ωρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει