Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με «ακινητοποίηση» και παράταξη των οχημάτων τους από αύριο το πρωί στη δεξιά πλευρά της περιφερειακής οδού, στο ύψος της Λαχαναγοράς αποφάσισαν απόψε μετά από σύσκεψη των σωματείων τους, στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης της Βόρειας Ελλάδας.

«Δε θα κλείσουμε τους δρόμους. Θα είναι ειρηνική η διαμαρτυρία μας, όπως άλλωστε ήταν και η σημερινή πορεία μας μέσα στην πόλη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Β. Ελλάδας, Ντίνος Κιρκιλής.

«Θέλουμε να δείξουμε το πρόβλημα με την παρουσία μας στους δρόμους για να δηλώσουμε την απόλυτη αντίθεση μας στο νομοσχέδιο. Δε μας δόθηκε χρόνος να συζητήσουμε επί του προσχεδίου που μας είχε δοθεί και περιείχε ορισμένα σημεία υπό συζήτηση, αλλά ακολούθησε αιφνιδιαστικά το σχέδιο νόμου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας φορτηγών διεθνών μεταφορών, Γιάννης Γεωργάκας.

Οι συνδικαλιστές αυτοκινητιστές επεσήμαναν ακόμη ότι «δε θα υπάρξει πρόβλημα» στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι «υποκρύπτει σκοπιμότητες η συζήτηση για την ομαλή τροφοδοσία των πρατηρίων βενζίνης».

Οι αυτοκινητιστές ζητούν από το υπουργείο «να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να δοθεί παράταση τουλάχιστον ενός διμήνου για διαβούλευση με τους επαγγελματίες του κλάδου».