Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Σπύρος Δούκας

Ήταν γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος»


ΕΛΛΑΔΑ
8:46
05/12/2018
Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Σπύρος Δούκας
2
loading

Απεβίωσε στις 8: 40 χθες βράδυ στο σπίτι του στην περιοχή της μαρίνας ο Σπύρος Δούκας.

Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Μετά τον γάμο του με τη Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού. Εργάστηκε δίπλα στον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο και εξελίχθηκε σε γενικό διευθυντή της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία.

Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε.

Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σιουρδος

    Καλό θα είναι και έχουν γίνει παρατηρήσεις και στο παρελθόν από άλλους που έχω δει όταν φεύγει κάποιος άνθρωπος να βάζετε την φωτογραφία του και όχι κεριά και λιβάνια που βάζετε!!δουλεψτετο λίγο το [...] αιντε αιντε

  2. avatar Akis87

    1928 λογικά είναι η γέννησή του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει