Ο Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα, Neelie Kroes με την οποία συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο του, ότι η ψηφιακή σύγκλιση αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

Τη διαβεβαίωση ότι η ψηφιακή σύγκλιση αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα, Neelie Kroes, με την οποία συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο του.

Ο κ. Χατζηδάκης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι οι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας είναι ένα βασικό μέσο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ενημέρωσε την κ. Kroes σχετικά με την πρωτοβουλία για την «οπτική ίνα στο σπίτι», με την οποία, όπως είπε, θα φέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης.

«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να καλύψουμε το κενό. Η χώρα αυτή να μείνει όρθια και να προχωρήσει ξανά μπροστά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, N. Kroes, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα για να επανέλθει η χώρα στη σωστή πορεία και πρόσθεσε ότι η κοινωνία θα αλλάξει ραγδαία με την ψηφιοποίηση, η οποία μέχρι το 2015, εκτός των άλλων, θα δημιουργήσει 700 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.