Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά η Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας ύστερα από καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αναφορικά με τη σύσταση και λειτουργία του ιδιωτικού γραφείου με την επωνυμία «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ».

Η εταιρεία, με έδρα τη Βάρη, παρείχε υπηρεσίες με σκοπό την εύρεση ναυτικής εργασίας σε Έλληνες Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού σε πλοία Ελληνικής και ξένης σημαίας. Όπως διευκρινίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας για τους ναυτικούς γίνεται νομίμως μόνον μέσω του Γραφείου Ναυτικής Εργασίας, το οποίο υπάγεται στο υπ. Ναυτιλίας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κάλεσε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω εταιρείας, από τον οποίο έλαβε ένορκη μαρτυρική κατάθεση. Παράλληλα υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προανακριτικό υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση και με έγγραφο, που απέστειλε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας ζήτησε την εξέταση του φακέλου της εν λόγω υπόθεσης και ανάκληση λειτουργίας της εταιρείας.

Στις 23 Οκτωβρίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανέφερε ότι από πληρεξούσιο δικηγόρο της ανωτέρω εταιρείας παραδόθηκε πρακτικό έκτακτης συνέλευσής της και απόφασής της για λύση και θέση αυτής σε εκκαθάριση.

(φωτογραφία αρχείου)