Απαντήσεις σε ένα μικρό κλασικό τετράδιο, που αποτελούσε τους τελευταίους μήνες το μυστικό του 15χρονου μαθητή που έδωσε τέλος στη ζωή του στην Αργυρούπολη, αναζητούν οι αστυνομικοί. Πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται το μυστικό της αυτοκτονίας του και γι’ αυτό το διαβάζουν ξανά και ξανά σε μια προσπάθεια να μπουν στο μυαλό του και να αποκωδικοποιήσουν τη σκέψη του.

«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω». Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 15χρονος δεν έγραψε τυχαία αυτή την πρόταση και ότι επεδίωκε να δείξει ότι δεν ήταν κάτι που το έκανε ξαφνικά, αλλά η ιδέα στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος».

Οι αναφορές του στη ζωή και τις αξίες μέσω αντιφατικών εικόνων που παρέθετε κάθε μέρα που περνούσε είναι άλλο ένα σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι παιδοψυχολόγοι. «Η ζωή μου άλλες φορές είναι ωραία και άλλες φορές μια κόλαση. Όταν δεν έχεις παρέα… Όπως χθες, που δεν με ήθελε κανείς στην παρέα του», έγραφε. Μάλιστα, συνέχιζε ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι αν αξίζει να ζει κανείς για λίγους ανθρώπους σε αυτή τη ζωή. Για τους γονείς σου και τους ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν». «Μπορεί να έχω μαζί μου τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όμως τους άλλους και την κοινωνία», συμπλήρωνε.

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου αλλά και τα δύο post it που άφησε ο 15χρονος οι αστυνομικοί κατάφεραν να καταλήξουν σε έξι πρόσωπα που φέρονται να έπαιζαν κάποιον ρόλο στη ζωή του παιδιού, αναφέρει το ρεπορτάζ. Πρόκειται για δύο κορίτσια και ένα αγόρι με τα οποία είχε στενή φιλία, μοιραζόταν τους προβληματισμούς του και τους αναφέρει πολλές φορές στο ημερολόγιο. Αλλά και τους «νταήδες του σχολείου», για τους οποίους μιλά με σκληρό τρόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή