Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Επί τόπου παραμένουν και μάχονται για την πλήρη κατάσβεσης της φωτιάς 60 οχήματα της Πυροσβεστικής με 180 πυροσβέστες, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 25 υδροφόρες των ΟΤΑ, 18 εθελοντές με εννέα εθελοντικά οχήματα και 30 ιδιωτικές υδροφόρες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο χωριό Στεφάνι, στην Κορινθία.

Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Κύθνο, όπου παραμένουν 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 15 εθελοντές, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στην Πύλο Μεσσηνίας, καθώς και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βοιών, του δήμου Μονεμβασιάς.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις φωτιές

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες στην Κερατέα και στον Μαραθώνα.

Οι τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για πρόκληση της μεγάλης φωτιάς στην Κερατέα από αμέλεια, ενώ ο πέμπτος για αυτήν που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ οι συλληφθέντες της Κερατέας βαρύνονται επιπλέον με την κατηγορία του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένες περιουσίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο αυτόφωρο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και τη Δευτέρα

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), αύριο Δευτέρα, προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο και τις Κυκλάδες.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.