Υπάλληλος του ΕΦΚΑ «πείραξε» ποσοστά αναπηρίας ασφαλισμένου

Με απόφαση του υποδιοικητή απομακρύνθηκε από τη θέση του


ΕΛΛΑΔΑ
13:02
25/05/2018
Υπάλληλος του ΕΦΚΑ «πείραξε» ποσοστά αναπηρίας ασφαλισμένου
1
loading

Κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».

Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ

    ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΜΑ ΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ??? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει