Εκατόν δεκαέξι υποψήφιοι bartenders από όλη την Ελλάδα & την Κύπρο, οχτώ φιναλίστς που κατέπληξαν μετά από τον πολύωρο ημιτελικό τους τέσσερις κριτές, ένας νικητής που θα ταξιδέψει τον Ιούλιο στη Νέα Ορλεάνη και θα συμμετάσχει στο κορυφαίο γεγονός bar mixology στον κόσμο, στο Tales of the Cocktail… αυτός είναι ο απολογισμός του 2ου Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2012 που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Μαΐου στο bar Socialista.

Το 2o Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2012 είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μεσογειακού cocktail που απευθύνεται σε bartenders από όλη την Μεσόγειο και έχει ως σκοπό τη δημιουργία και προώθηση μιας νέας κουλτούρας, των Μεσογειακών κοκτείλς, σε διεθνές επίπεδο.

Ήδη μερικά από τα SKINOS κοκτείλς βρίσκονται στους καταλόγους των πιο γνωστών bars σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ το SKINOS Med (Skinos, βασιλικός, λεμόνι) επιλέχθηκε ως ένα από τα οχτώ signature cocktails στο Manhattan Cocktail Classic (2009), το μεγαλύτερο bartending γεγονός της Νέας Υόρκης.

Το κύρος του διαγωνισμού ήρθαν να ενισχύσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, πρόσωπα που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο του mixology & της γεύσης, κ.κ. Μερώπη Παπαδοπούλου, Λίλα Καραποστόλη, Σίμος Γεωργόπουλος & Στέφανος Παρασκευούδης αλλά και η παρουσία & αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μπάρμεν.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Καναβέτας, bartender στο «Φάλτσο Bar» στο Μαρούσι, με το cocktail «Miel Mediterranee».

«Miel Mediterannee»

40ml Skinos Mastiha Spirit
30ml Metaxa 5
20ml Σιρόπι μελιού
15ml Φρέσκος χυμός λεμόνι
20ml Φρέσκος χυμός φραπα
1/5 barspoon τριμμένο κάρδαμο

Ανακινούμε όλα τα υλικά σε mixing glass και σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι κρασιού. Γαρνίρουμε με αποξηραμένο πορτοκάλι πασπαλισμένο με γαρύφαλλο και κάρδαμο. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι κυρήθρα δίπλα σε πιάτο.

Σιρόπι μελιού: 200ml μέλι, 150ml χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Τοποθετούμε το σιρόπι σε μπουκάλι και προσθέτουμε ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα και 2 κλωνάρια μελισόχορτο. Αφήνουμε για μια μέρα και είναι έτοιμο.