Επιστολές προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών απευθύνει η ΕΣΕΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αφανισμού των Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης και στον αφελληνισμό των μικρομεσαίων μεταφορικών επιχειρήσεων.

Οι επιστολές προς την Λ. Κατσέλη και τον Δ. Ρέππα εστάλησαν με μοναδικό σκοπό την αποφυγή νέων κινητοποιήσεων και δημιουργίας προβλημάτων και αναταραχών στην αγορά, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, ενόψει του νέου κύκλου συναντήσεων της κυβέρνησης με τους μεταφορείς.

Στις επιστολές τονίζεται πως η ΕΣΕΕ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης αγορών, υπηρεσιών και επαγγελμάτων αλλά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απαξίωση περιουσιακών στοιχείων, δεν συμφωνεί με την κατάργηση του προσωπικού στοιχείου στην ελληνική αγορά και σίγουρα διαφωνεί με τον επιχειρούμενο αφελληνισμό των μικρομεσαίων μεταφορικών επιχειρήσεων.

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως θεωρεί αυτονόητο το να μην υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την εθνικότητα, όταν οι διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται αποκλειστικά μεταξύ των πολιτών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, θεωρεί δίκαι την ένταξη των οδικών μεταφορών στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ως ξεχωριστή και ειδική κατηγορία, με στόχο την συντομότερη αντικατάσταση των οχημάτων σε νέας τεχνολογίας φιλικής προς το περιβάλλον.

Τέλος, κρίνεται δίκαιο να επεκταθεί η μεταβατική περίοδος και προτείνεται να δοθεί δωρεάν στους κατέχοντες μια επιπλέον «πράσινη» άδεια, για χρήση εντός τριετίας, ενώ η σταδιακή μείωση της εισφοράς να διατηρήσει στην ολοκλήρωσή της ένα υπόλοιπο της σημερινής αξίας της, ως συμπλήρωμα στην χαμηλή σύνταξη των μεταφορέων