Υπό την προεδρία του υφυπουργού Τουρισμού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Athens Convention Bureau, καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι διαθέτουν συνεδριακά κέντρα υψηλών προδιαγραφών.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους παρευρισκόμενους το ενδιαφέρον του υπουργείου για την ανάδειξη αυτής της μορφής τουρισμού και ανέφερε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε το παρελθόν και πλέον να θέσουμε σωστές βάσεις, που θα συνδράμουν στο να αποκτήσουμε σημαντικό μερίδιο από τη διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού».

Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, που θα φέρει αποτελέσματα και συμφώνησαν να καταρτιστεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που θα βασιστεί στις προτάσεις που θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες συνεδριακές υποδομές, καθώς και να δημιουργηθούν οι συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης αυτή της μορφής τουρισμού.

Ανάμεσα στα θέματα, που ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου, είναι η καταγραφή της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής της χώρας, η προβολή του ελληνικού συνεδριακού «προϊόντος» στην εξειδικευμένη αγορά των οργανωτών συνεδρίων και η δημιουργία κεντρικής και περιφερειακών δομών (τύπου Convention Bureaus) συντονισμού των δράσεων, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

Τέλος, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων, που θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.