Σίτιση μαθητών και οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση

Σε τροχιά υλοποίησης η δράση του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας


ΕΛΛΑΔΑ
6:30
28/03/2012
Σίτιση μαθητών και οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση
2
loading

Αρχίζουν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους, που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο δράσης την οποία ανέπτυξαν σε σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου με τους μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Σύρου Δωρόθεο και Ιλίου Αθηναγόρα.

Στόχος της συζήτησης ήταν ο συντονισμός της δράσης συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη συνάντηση μετείχαν ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχ. Κοντογιάννης και παράγοντες της Εκκλησίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, «στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση και ο συντονισμός των φορέων (δήμοι, μητροπόλεις) για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, των προβλημάτων σίτισης και των εν γένει προβλημάτων κοινωνικού αποκλεισμού, λόγω της κρίσης».

Ήδη, βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα σίτισης για σχολεία που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, ενώ εντείνονται και προχωρούν και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε μετά το τέλος της συζήτησης: «Η συνεργασία μας σε τομείς κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης είναι μια ανοιχτή πρόσκλησή μας προς την Εκκλησία. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κατά τη συνάντηση εργασίας που έγινε προ μηνός εδώ, τόσο το συγκεκριμένο όσο και άλλα ζητήματα. Με αφορμή εκείνη τη συζήτησή μας και επειδή τα λόγια οφείλουμε να τα κάνουμε πράξεις, σήμερα προχωρώ σε ένα ακόμα βήμα όχι μόνο προς την διοικούσα Εκκλησία, αλλά και προς τον απλό κληρικό, που γνωρίζει την ενορία του. Τον κληρικό που γνωρίζει τις οικογένειες της περιοχής του και ποιες από αυτές έχουν πραγματικά ανάγκη ενίσχυσης. Όπως ο δάσκαλος, γνωρίζει τον κάθε μαθητή στην τάξη του. Να αποτελέσουν παράλληλα και οι δυο, εκπαιδευτικός και κληρικός, τον πυρήνα που θα απαλύνει τις δυσκολίες των συμπολιτών μας σε περιόδους κρίσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΚΑΝ΄ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΗΣ

    κάποιο σχόλιο για τις μούντζες των μαθητών στις παρελάσεις;

    1. avatar javlakiotis

      απαραδεκτες, αφου το ζητησες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει