Οι πρωτότυπες επαγγελματικές ιδέες φαίνεται να μη λείπουν ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το πρώτο κατάστημα χειροποίητης καραμέλας στην Ελλάδα έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και ένα μήνα στο Γκάζι και φαίνεται πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Την ιδέα αυτή που είναι άκρως διαδεδομένη σε άλλες χώρες, έφερε στην Ελλάδα η κ. Πόπη Καλαμαρά με το σύζυγο της κ. Γιάννη Παπαδόπουλο. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, όπου και εμπνεύστηκαν και έξι μήνες εκπαίδευσης αρκούσαν για να ξεκινήσουν τα νέα τους σχέδια διαθέτοντας ό,τι κεφάλαιο είχαν.

Και οι δύο έχουν δουλέψει σε διάφορες εταιρείες στο παρελθόν και για κάποια χρόνια ασχολήθηκαν με το εμπόριο. Με σπουδές στη Γεωπονία, η κ. Καλαμαρά πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητο οι επαγγελματικές επιλογές να περιορίζονται μόνο στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει κάποιος.

«Όταν αποτύχεις σε κάτι, ψάχνεις λύσεις για να σηκωθείς από εκεί που έπεσες. Η ίδια η ζωή και η ανάγκη σε κάνουν να προσπαθείς να βρίσκεις πάντα κάποια λύση» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο η κ. Καλαμαρά.

Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι απλά και γνωστά σε όλους. Η ζάχαρη και το νερό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά όπως και σε κάθε επιτυχία, έτσι κι εδώ υπάρχει μια μυστική συνταγή.