Μια απολαυστική βραδιά αφιερωμένη στη γνήσια Βέλγικη σοκολάτα Belcolade, διοργάνωσε η Puratos Ελλάς το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, στην κατοικία του Πρέσβη του Βελγίου κ. Luc Liebaut στο Ψυχικό.

PootBaudierLucLiebaut
Michel Poot Baudier, γενικός διευθυντής της Puratos Ελλάς, Luc Liebaut Πρέσβης του Βελγίου

Οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν τη ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις θεματικές ενότητες με πραγματικά εντυπωσιακές  σοκολατένιες δημιουργίες με Belcolade, τις οποίες έφτιαξαν οι έμπειροι Έλληνες και Βέλγοι pastry chef της Puratos, καθώς και αξιόλογοι pastry chef  από διάσημα ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία Ελλάδας και Κύπρου που φέρουν τον τίτλο του Πρεσβευτή της σοκολάτας Belcolade.

belgian
Θεματική ενότητα belgian

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Βέλγος Πρέσβης ο οποίος εξήρε την μοναδικότητα της Βέλγικης Σοκολατοποιίας και την ποιότητα των προϊόντων της.

Ο κ. Luc Liebaut είπε μεταξύ άλλων για την Puratos: «Ως μια οικογενειακή επιχείρηση η Puratos γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί αφενός την διαρκή ποιότητα και καινοτομία, αφετέρου την καλλιέργεια εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.  Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έχει ως βασική φιλοσοφία και στρατηγική την συνεχή συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ποιότητα των προϊόντων της και ο καταναλωτής να απολαμβάνει ένα ξεχωριστό προϊόν».

the-team

Ο κ. Michel Poot Baudier, γενικός διευθυντής της Puratos Ελλάς, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης στην κατοικία του και αναφέρθηκε στην ιστορία και την εξέλιξη της μοναδικής γνήσιας Βέλγικης εταιρείας παραγωγής Βελγικής σοκολάτας, της  Belcolade, που εδώ και 30 χρόνια αποτελεί βασικό υλικό για ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς και σοκολατοποιούς σε όλο τον κόσμο.

Τόνισε ότι η Βelcolade είναι η μόνη Βέλγικης ιδιοκτησίας εταιρία
 που εξακολουθεί να φτιάχνει σοκολάτα στο Βέλγιο.

tropical
Θεματική ενότητα tropical

Η παραγωγή είναι βασισμένη στην παραδοσιακή Βέλγικη τεχνική, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρουν την Βelcolade στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς της επαγγελματικής ποιοτικής σοκολάτας. Επεσήμανε επίσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Belcolade μοναδική αλλά και τους τρόπους επιλογής, επεξεργασίας των καρπών, ζύμωσης της κακαομάζας που έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητας σοκολάτα, που είναι πιστοποιημένη με το πρόγραμμα Cacao-Trace™.

SIM_5566

«Η γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Michel Poot Baudier.

modern
Θεματική ενότητα modern

Και πρόσθεσε ότι «κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο, έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής. Η συνεχής υψηλή ποιότητα εξασφαλίζεται χάρις τις μακροχρόνιες σχέσεις μας. Το μέλλον της σοκολάτας εξαρτάται επίσης από μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού.

Η σοκολάτα έχει αγαπηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, και όσοι αγαπούν το άρωμα και τη γεύση της καταναλώνουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα της σοκολάτας, οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις εμποδίζουν πολλούς καλλιεργητές κακάο να επιτύχουν βιώσιμο εισόδημα.

SIM_5573

Βοηθώντας τους καλλιεργητές να αυξήσουν την αξία του κακάο τους, υψηλής γευστικής ποιότητας σοκολάτα μπορεί να είναι διαθέσιμη και στις επόμενες γενιές μέσω του προγράμματος Cacao Trace που εφαρμόζει η Belcolade».

Τα αλμυρά πιάτα της βραδιάς με μια νότα σοκολάτας, επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

SIM_5645

Το μενού περιελάμβανε

Welcome cocktail

  • Λευκό κρασί με λικέρ σοκολάτας γάλακτος & λεβάντα
  • Prosecco με λευκή σοκολάτα & κομμάτια φράουλα

Cocktail reception

  • Ceviche λαυράκι με lime, chili, κόλλιανδρο, πορτοκάλι και μπισκότο λευκής σοκολάτας
  • Mini μπρουσκέτα (ζεστή) με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα τομάτας με καπνιστή πάπρικα και νιφάδες σοκολάτας
  • Καπονάτα καπνιστής μελιτζάνας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σταφίδες και φλοίδες μαύρης σοκολάτας
  • Ταρτάκι με γλυκοκολοκύθα (πιο σταθερή κρέμα – όχι ρευστή), κατίκι Δομοκού, σύκο,  φρέσκα μυρωδικά και stick σοκολάτας
  • Γαρίδα ψητή με κρούστα παρμεζάνας, λιωμένη λευκή σοκολάτα (ganaze) και pesto με αμύγδαλα και βασιλικό
  • Χοιρινά ribs με κρούστα από σοκολάτα γάλακτος και μπαχαρικά
  • Τραγανά falafel με κρέμα avocado και chips σοκολάτας

greek
Θεματική ενότητα greek

Πληροφορίες

Η Belcolade ιδρύθηκε το 1988 από την Puratos Group, η οποία είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των πρώτων υλών αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας. Η Belcolade αναγνωρίζεται ως η εταιρεία που παράγει την αυθεντική Βέλγικη σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο. Η γραμμή παραγωγής της παραμένει αυστηρά στο Βέλγιο ώστε να εξασφαλιστεί η γνησιότητα του τρόπου παραγωγής.

Η Belcolade προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων σοκολάτας υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά για την επαγγελματική αγορά και στόχο της έχει την συνεχή καινοτομία στα προϊόντα της. Για τους λόγους αυτούς κατέχει την 2η θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής. Προμηθεύει τις μεγαλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο με την υψηλής ποιότητας σοκολάτα της για να γίνουν οι φημισμένες πραλίνες Βελγίου αλλά και άλλα είδη από σοκολατάκια.

Η εταιρεία παράγει μαύρη, γάλακτος και λευκή σοκολάτα, οι οποίες διατίθενται σε υγρή μορφή, παστίλιες, μπλοκ, δάκρυα, μπαστούνια  και μικρά κομμάτια σε διαφορετικές συσκευασίες. Εξάγει δε τα προϊόντα της σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Belcolade θέλοντας να διατηρήσει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ποιότητας, χρησιμοποιεί 100% βούτυρο κακάο και φυσική βανίλια. Το πιο σημαντικό απ ‘όλα για μια καλής ποιότητας σοκολάτα είναι η προσεκτική επιλογή των  καλύτερων καρπών κακάο από όλο τον κόσμο και αυτό κάνει την Belcolade να ξεχωρίζει.