Επίσκεψη στις πληγείσες από καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές του Μαραθόκαμπου και του Βαθέος στη Σάμο πραγματοποίησε χθες και σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης.

Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο του Πυθαγορείου, ο υφυπουργός είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της περιοχής που του παρουσίασαν τα προβλήματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και να θωρακιστεί η περιοχή που επλήγη με αναγκαία υποστηρικτικά έργα, ενώ επεσήμανε ότι θα συζητήσει τα αιτήματα με τα αρμόδια επιμέρους υπουργεία.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότησε κατ’ αρχήν τη Νομαρχία Σάμου, προκειμένου να βοηθηθούν οι σύλλογοι εθελοντών που πολέμησαν με αυτοθυσία τις ημέρες των πυρκαγιών.

Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης, ανακοίνωσε ότι, μέσω ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που απωλέσθη. Τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Βουλευτής Π. Βαρδίκος, ο Νομάρχης Μ. Κάρλας και οι Δήμαρχοι του νησιού.