Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί πολλά σημεία της πρωτεύουσας λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Οι κάδοι σε ορισμένα σημεία έχουν αρχίσει να γεμίζουν επικίνδυνα ενώ σε αρκετές περιοχές που γίνεται λαϊκή, επικρατεί δυσωδία.

Παρά τις εκκλήσεις να μην κατεβάζουν οι κάτοικοι τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, εκείνοι πράττουν το αντίθετο καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να τα έχουν μέσα στο σπίτι τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πάντως διαμαρτύρονται επειδή αποχώρησαν από την υπηρεσία τους 200 συμβασιούχοι, αριθμός που θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς λήγουν κι άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Γι’ αυτό, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, ο συμβασιούχος στον τομέα καθαριότητας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, η διαμαρτυρία τους στο αμαξοστάσιο θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή που εκδικάζεται η υπόθεσή τους, στην οποία ζητούν προσωρινή παραμονή διαταγής στην εργασία μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Εκτός όμως αυτού, ο συμβασιούχος ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο γι’ αυτό και όποτε χρειάζεται βγαίνουν απορριμματοφόρα για να καθαρίσουν συγκεκριμένα σημεία.