Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Καλαμπάκα, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, η τελετή θεμελίωσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων. Η Μονάδα, ένα «έργο φιλανθρωπίας, αγάπης, σεβασμού προς τους πατεράδες μας αλλά και προς τους εαυτούς μας», όπως την χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, προβλέπεται να εξυπηρετήσει είκοσι ηλικιωμένους σε δέκα δίκλινα δωμάτια. Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 4.354,36 τ.μ. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου γήπεδο πόλεως Καλαμπάκας και οι εργασίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.070.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο προβλέπεται να αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο. Στο ισόγειο επιφάνειας 870,87 τ.μ., αναπτύσσονται η μονάδα διαβίωσης με είκοσι μία κλίνες σε δέκα δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης, οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης και οι χώροι διοίκησης. Στο υπόγειο επιφάνειας 385,45 τ.μ., αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις. «Tο γηροκομείο αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο μελλοντικώς. Είναι μία ανάγκη για τον τόπο αυτό» ανέφερε μετά τον αγιασμό, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ.κ. Σεραφείμ.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.