Ένα αλλιώτικο πασχαλινό παζάρι, για έναν «διαφορετικό» σκοπό, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία το «Κύτταρο».

Η πασχαλινή εορταγορά θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, (Ακαδημίας 50, Αίθουσα «Κόντογλου» – ισόγειο) και θα λειτουργήσει το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και την Κυριακή 10 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Στο πασχαλινό παζάρι, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρουν λαμπάδες, χειροποίητα κοσμήματα, παιχνίδια, πασχαλινά είδη και δώρα, σπιτικές λιχουδιές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος επισημαίνει ότι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στα παιδιά είναι η λευχαιμία, δηλαδή ο καρκίνος του αίματος. Για την αντιμετώπιση της ασθένειας χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό ή μεμονωμένα, ανάλογα με την μορφή του καρκίνου, η χημειοθεραπεία, το χειρουργείο και η ακτινοθεραπεία.

Σήμερα, χάρις στην εξέλιξη και την διαρκή βελτίωση των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική, 2 στα 3 παιδιά θεραπεύονται και είναι ικανά να επανέλθουν στον φυσιολογικό τρόπο ζωής που ακολουθούσαν πριν την διάγνωση του καρκίνου.

Το «Κύτταρο» δημιουργήθηκε από ενήλικες που ως παιδιά ή έφηβοι είχαν καρκίνο, με στόχο τη συμπαράσταση και κάθε μορφής δυνατή βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που τώρα νοσούν και τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο, κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Στις δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνονται τακτικές επισκέψεις στα παιδιά που τώρα νοσούν, διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων και σεμιναρίων, συμμετοχή σε συνέδρια και συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους, ενίσχυση και συμπαράσταση των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς και σύσταση επιτροπών και ομάδων για την ανάλυση και διευθέτηση συγκεκριμένων προβλημάτων.