Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με φόντο τς τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση» και προειδοποιεί για «επικίνδυνη κλιμάκωση που ενισχύει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης». Με σύνθημα «Η Ελλάδα να μη γίνει συνένοχος», τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν, ζητούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ξεσηκωμό απέναντι στην κυβέρνηση της πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής». 

Ζήτησε το άμεσο κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, την παύση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και την επιστροφή των ελληνικών πλοίων από τις εμπόλεμες ζώνες.

«Αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της Αριστεράς, δίνοντας το παρών ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε εξέλιξη είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος για τον βομβαρδισμό του Ιράν από τις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη, στη λεωφόρο Αμαλίας από τη συμβολή της με την οδό Διάκου και η Πειραιώς από το ύψος της οδού Σωκράτους.